Ben Adams

Ben Adams

ARTIST

Ben er en britisk musiker, mest kjent fra det britisk/norske bandet A1.

I MELODI GRAND PRIX 2023 avslørte Ben at han var en del av popgruppen SUBWOOLFER som ulven "Keith". Hans partner «Jim» viste seg å være Gaute Ormåsen. Etter å ha vunnet året før, har sangen blitt streamet over 100 millioner ganger og er fortsatt en favoritt for eurovision-fans.

Ben vokste opp i London, men er nå bosatt med familien i Oslo. I en tidlig alder ble han hovedkorist i St. Margarets Westminster Abbey, og sang ofte for både dronningen og paven, og ga ut 2 klassiske album mens han fullførte flere europeiske turneer.

I 1997 ble han medlem av popgruppen A1 som kan skryte på seg nummer 1-sanger i Storbritannia og over hele verden. De solgte over 10 millioner album og over 100 millioner streams. A1 spiller fortsatt for utsolgte arenaer i Europa og Asia. De fleste av bandets hitlåter ble skrevet av Ben Adams, med høydepunkter som Caught in the middle, Everytime og Same old Brand new you for å nevne noen.

Etter at A1 ble oppløst, signerte Ben med BMG som soloartist og etablerte seg også som forfatter og produsent for andre artister, både i Storbritannia og USA. Han fortsetter sin produksjonskarriere fra studioet i Oslo og jobber med flere norske artister.

Ben har spilt hovedroller i flere musikaler, bl. a. verdensturneen til FLASHDANCE, kultklassikeren ROCKY HORROR PICTURE SHOW og nylig spilte han Galileo i den norske produksjonen av WE WILL ROCK YOU.

Som forfatter har han skrevet 3 musikaler, EUGENIUS AND THE POLICE COPS har blitt spilt i London West End til strålende kritikker det siste året.