Charlotte Brænna

Charlotte Brænna

ARTIST

Charlotte var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun medvirket i flere oppsetninger. Hun er utdannet musikalartist og har jobbet utøvende i ti år.

Hennes første jobb etter endt skolegang var innhopp som Eliza Dolittle i My Fair Lady på Folketeatret der hun fortsatte som Mrs. Greer i Annie, moren til Billy i Billy Elliot, Mary Poppins ved samme tittel, Les Miserables, den kvinnelige hovedrollen i Singing in the rain, Meg Giry i Phantom of the Opera og har spilt 200 forestillinger av Mamma Mia!. Charlotte hadde hovedrollen som Lucille Frank i Norgespremieren av Parade og spilte flere forestillinger som Roxie Heart på Oslo Nye teater i forestillingen Chicago. Hun har medvirket i The Sound of music på Kilden teater og spilte rollen som Askepott i Askepotts jul på Latter. På Chateau Neuf har hun gestaltet roller som Sandy i Grease og som Sara Beck i musikalen Optimist. I 2021 gjorde hun soloforestillingen Tell Me On a Sunday på samme scene.

I 2023 medvirket hun i to oppsetninger i Oslo Spektrum. Først i We Will Rock You i rollen som Oz deretter tilbake som Sandy i Grease. I tillegg har hun vært å se på TV i programmer som Helt Perfekt, Dumpa, Fryktfaktor 11, Helt Ramm, Beat for Beat, Amandaprisen, Nobels fredspris og Allsang på Grensen for å nevne noen. Charlotte har dubbet mange filmer og serier og er bl.a stemmen til Disneyprinsessen Elena fra Avalor. Hun debuterte som manusforfatter og regissør i Bånkallspelet i fjor sommer og fortsatte høsten med regi på Den Vesle Bygda som glømte at det var jul på Prøysenhuset. I 2018 ble hun kåret som Best Actress in a musical i Broadway World for rollen som Sandy i Grease.