Nader Khademi

Nader Khademi

PETER

Nader Khademi ble født i Iran den 17. september 1986 og vokste opp på Kløfta i Norge. Han er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo og er fast ansatt ved Nationaltheatret.

Han er kjent fra en rekke tv-serier, blant andre Kielergata, Heimebane, Heksejakt, Hjem til jul og Makta.

Etter utdannelsen fikk han fast tilsettelse ved Nationaltheatret og debuterte med forestillingen Twilight Bar i januar 2011. Han har medvirket i en rekke andre sceneoppsetninger, bl. a. Håndtering i Spokane, Baby, Demoner, Peer Gynt og Vildanden. Han spilte også i Først blir man jo født ved Studentteatret Teater Neuf.

Han ble i 2015 nominert til Heddaprisen i klassen for beste mannlige medspiller for rollen som brudgommen og andre i Peer Gynt ved Nationaltheatret i 2014. For rollen som den onde torpedoen Rochefort i Folketeaterets oppsetning av De tre musketerer ble han nominert til Komiprisen 2015 i klassen årets gjennombrudd.

Han har også hatt en rekke roller i film og fjernsyn, blant andre TV-seriene Det tredje øyet, Mammon 2, Heimebane og Hjem til jul. For sin rolle i filmen Ninjababy fra 2021 vant han Amandaprisen 2021 i klassen beste mannlige birolle. Han ble nominert til Gullruten 2022 i klassen beste skuespiller for NRK-serien Jordbrukerne.

Khademi er med i friteatergruppen Fjerdeklasses Produksjoner og Det sporadiske filmkollektivet, og han har vært tilknyttet The Line Dance Company.

Foto: Øyvind Ganesh Eknes