Oliver Paulsson

Oliver Paulsson

DANSER

Oliver er en profesjonell danser og koreograf fra Sverige, men han har sitt virke i Norge.

Han er utdannet fra KHIO (Kunsthøyskolen) i Oslo hvor han tok spesialisering i samtidsdans, men til daglig trives han best med å jobbe på tvers av sjangere. Innenfor det komersielle feltet hvor han selv både har danset og koreografert for en rekke artister, varemerker om den koreanske K-popgruppen BTS, High as a kite, Melodi Grand Prix, P3 Gull, Wallmans og Stjernekamp. Han er representert av den verdenskjente London-baserte castingbyrået Mark Summers Casting.

Oliver jobber også mye innenfor santidsfeltet, der han blant annet har jobbet med Nagelhus Schia Productions, Bodø Biennale, Stamsund Internasjonale Teater, og Malin Bülow. I tilegg har han mottatt en rekke stipendier for sitt kunstneriske arbeid som blant annet Anders Sandrews Stiftelse, Carina Aris Minnefond og har i tillegg mottatt Statens Kunstnerstipend.

I dag er Oliver en del av det nordnorske talentutviklingsprogrammet Uredd, hvor han blant annet bistår kunstnerisk og finansielt med sine skapende og egna frittstående verk. Han er en av årets Ungkunststipendiater til neste års etappe av kunstfestivalen under Festspillene i Nord-Norge, hvor hans siste danse- och fotografibaserte verk CMOS Retina (arbeidstittel) skal ha sin urpremiere.

Som om det ikke er nok, så er Oliver aktuell i musikalen Moulin Rouge - The Musical på Chateau Neuf. Til høsten vil han være aktuell i The Bodyguard på det samme teateret.