Per Frisch

Per Frisch

DR. VERN BRUENER

Per er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1973–1976).

Han har jobbet ved flere teatre og var ansatt i Fjernsynsteatret fra 1981 til 1985. Siden 1986 har han vært ansatt ved Nationaltheatret.

Roller i utvalg: Fader Toulon i Røde neser, Dagfinn Bonde i Kongsemnerne, Bobby i Krøplingen, Mannen i Stort og smått, Claudius i Hamlet, Peder Eriksen i Den stundesløse, Jeg i Et deilig sted, legen i Til Damaskus, Fernan i Et spansk stykke, Klesjtsj i På bunnen, Capulet i Romeo og Julie, Martin i Fool for love, medvirkende i Jeanne d'Arc og Twilight bar, Stepan i Diktator mot dikter, Zimmer i Osv., Fjodor Kulygin i Tre søstre, Bamsefar i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Fogd i Brand –min Gud er storm og Simeónov-Pisjtsjik i Kirsebærhagen.

Roller i utvalg, Oslo Nye Teater: Tittelrollen i Macbeth og Ivan i Brødrene Karamasov. Den Nationale Scene: Sallieri i Amadeus. Det Norske Teatret: Skråninga. Piccolo Teatro, Italia: Den fremmede i Fruen fra havet.

Han har også dubbet flere tegnefilmer og TV-serier og lest inn lydbøker.

TV: Fox Grønland og Jul i Blåfjell. Frisch ble Amandanominert i kategorien beste mannlige birolle for filmen Pyromanen (2016).