Produsentene

Produksjonsselskapene Starworks og Over Norge, tok fra og med høsten 2022 over driften av ærverdige Christiania Teater i Stortingsgata 16.

Bygningen ble samtidig pusset opp for flerfoldige millioner når Eiendomsspar overtok eierselskapet. Administrerende direktør, Christian Ringnes, sier entusiastisk:

Dette unike bygget passer perfekt inn i vår portefølje. Det har en fantastisk beliggenhet og inneholder kvalitetsprodukter både i form av hotell og restaurant. Når vi nå også sammen med våre nye samarbeidspartnere i Starworks og Over Norge skal blåse nytt liv i den historiske teatersalen med forestillinger av ypperste klasse, vil huset fortsette sin historiske tradisjon med å være et sted for eventyrlige opplevelser.


Starworks og Over Norge har lang fartstid i underholdningsbransjen og har de seneste årene produsert store musikaler og show på bl. a. Chateau Neuf, Edderkoppen Scene og Chat Noir. De står bak en rekke turnéer og har også jobbet mye innen tv og event. På Christiania Teater vil de primært produsere teaterforestillinger i tillegg til å leie ut salen til events, konferanser, private arrangement og tv- og filminnspillinger. All sceneteknikk har fått en grundig oppgradering. Gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord som er mannen bak bl. a. Restaurant Eik Annen Etasje, Restaurant Fjord og Teatro, vil eksklusivt stå for cateringen ved banketter.

Storstilt åpningsfest

Tirsdag 23. august var det duket for åpningsfest der presse og bransjefolk var invitert. Samme kveld ble teaterest første teaterproduksjon, "Et glass til", lansert fra scenen og live på nyhetene på NRK til stor begeistrelse!

Påtroppende teatersjef Bjarte Hjelmeland uttalte:

Dette blir hovedstadens eget Boulevard teater med en edge! Vi kan avsløre at det blir mange spennende titler framover og vi har allerede sikret oss noen av landets fremste skuespillere så det er bare å glede seg!

Bilder og video fra den offisielle åpningsfesten