Onsdag 24.04.2024

19:00

50+

395 kr

Kjøp nå

Lørdag 27.04.2024

19:00

50+

395 kr

Kjøp nå

«Den andre mannen i meg» er en kritikerrost forestilling basert på dagbøkene til Olav H. Hauge med Henrik Mestad og saksofonist Trygve Seim. 

Forestillingen har tidligere hatt formidabel suksess på Nationaltheatret der den spilte for fulle hus og utsolgte ekstraforestillinger i 2013. NRK har i tillegg produsert en storslagen TV-versjon av forestillingen, samt et hørespill for radio. Aftenpostens anmelder ga hørespillet terningkast seks og hyllet Mestad for sin tolkning om Hauge og de indre kampene hans mot sinnslidelse og schizofreni: «Hjertemedisin. Her er Henrik Mestad i sin hittil beste rolle».

I anledning hundreårsjubileet for dikteren Olav H. Hauge tok skuespiller Henrik Mestad på seg utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget forfatterens liv og diktning. Resultatet ble den kritikerroste forestillingen «Den andre mannen i meg» som tar utgangspunkt i Hauges dagbøker. Den anerkjente saksofonisten Trygve Seim har komponert musikken i forestillingen og dramaturg er ingen ringere enn danseren Ingrid Lorentzen.

Spilletid: 60 minutter uten pause

Spiller kun to eksklusive forestillinger på Christiania Teater våren 2024!

På scenen

Henrik MestadLES MER

Henrik Mestad

SKUESPILLER

Trygve SeimLES MER

Trygve Seim

MUSIKER

Olav H. Hauge (1908 - 1994)

Hauge debuterte i 1946 og er regnet som Norges fremste lyriker i etterkrigstiden, og han har en enestående appell på tvers av generasjonene. Han gav i alt ut sju egne diktsamlinger og gjendiktningene har blitt utgitt på 25 språk. Hauges lyrikk står fortsatt i en særstilling i nyere norsk litteratur.

Schizofrene kan ofte sjå naturi onnorleis enn normale. Eg hugsar soleis eg stod i vindauga på Valen sjukehus og såg ut yver sundi og øyane der i Sunnhordland. Dag etter dag, stod på same staden og såg. Eg var i trance. Landet og sjøen var blå og yverjordisk, eit land utanum rom og ti. Elles var det ofte under sjukdomen eg hadde rider då natursynet trollbatt meg heilt, ei slik verd hadde eg aldri set fyrr. Eg gjekk frå vindauge til vindauge og berre såg og såg i dagar og viker og månader.

- Fra Olav H. Hauges dagbok